Sunday, December 27, 2009

Adun, nu inlocuiesc.
Daca as putea compara viata cu un dulap ce are nenumarate sertare, as spune ca in dulapul meu sunt destul de multe sertare pline cu prieteni. Cu fiecare etapa parcursa din viata, cu fiecare om cunoscut, cu fiecare alegere facuta, am am invatat sa cern oamenii care vreau sa-mi ramana aproape. Pot face o distingere clara intre cei care merita sau nu. Pot intui din primele secunde impreuna, cu ce fel de om am de a face.
Da. Am prieteni. Dar am si cunostinte. Insa prietenii imi raman prieteni. Si cu fiecare prieten nou intrat in viata mea, maresc spatiul din sertare... iar cand nu mai este loc, incep sa umplu un altul. Pentru ca eu nu inlocuiesc prieteni, ci ii adun. Da. Adun prieteni.
Una din cele mai mari prostii pe care le-ai putea face in viata este ca dupa inlaturarea unei persoane, sa incerci s-o inlocuiesti cu o alta. Toti oamenii sunt unici si speciali in felul lor... indiferent care este acela. Dar niciodata nu vei putea inlocui o persoana. O data ce ai cunoscut un om, in viata ta s-a mai creat un drum, care poate duce oriunde. Chiar daca in mijlocul drumului apare o bariera, nu inseamna ca nu o poti sari, ca nu te poti strecura pe dedesubt, sau chiar sa o ocolesti pe langa. Drumurile se inchid doar daca vrem noi asta, dar nu dispar, raman acolo. Chiar daca timpul trece, si praful se depune.
Daca iti spun ca "te iubesc", fii convins ca asa este. Nu o spun doar ca sa poti auzi tu aceste cuvinte de la mine... sa-ti satisfac o posibila curiozitate. Sunt mult prea mici sansele sa o spun din politete... dar sper ca daca vei auzi cuvintele astea din gura mea, sa-ti dai seama daca este adevarat sau o simpla politete.
Tu, oricine ai fi, sa stii ca ai locul tau special in sertar, indiferent de ce a fost, este sau va fi, si fii convins ca nimeni nu-ti va lua locul. Lucrurile, faptele si oamenii se iarta, dar nu se uita.

No comments: