Tuesday, May 27, 2008

Fericirea vine din lucruri marunte!


Fericirea vine din lucruri marunte!
Sustin asta cu tarie asa cum sustin si ca banii nu aduc fericirea, ci doar o intretin intr-o oarecare masura. De ce? Pentru ca apreciez orice lucru marunt care mi se intampla. Am invatat sa ma bucuri pentru orice nimic, atunci cand am vazut ce inseamna greul, si mi-am dat seama ca in orice secunda, tot ce-a fost frumos o data, poate sa nu mai fie.
Ma bucur cand vad un bunic cu nepotul de mana, ma bucur cand vad o batrana ajutata de un tanar, ma bucur cand vad copiii in parc sau alergand dupa, porumbei, ma bucur cand vad o mama cu fiica impreuna in oras la cumparaturi, ma bucur sa intalnesc oameni deschisi la minte, ma bucur chiar si atunci cand gasesc liftul la parter, si nu mai trebuie sa astept sa coboare.
Ma bucur cand vad oameni fericiti, culori, prosperitate, progres, fericirea de pe chipul unui copil ce-a primit o acadea, sau cand lumea apreciaza ceea ce fac altii pentru ei.
Insa, as vrea sa vad mai multa bucurie, fericire si implinire. Merita oare o viata atat de scurta sa fie traita pe fuga? Sa fim "blocati" mereu intre o pauza de masa si plata unei facturi sau o fuga la piata?
Sunt de parere ca nu poti face viata mai lunga insa o poti face mai lata, deci sa traim din plin!



P.S.: Thank you Andreea O. for making my day. :)
P.S.': Tudor, iti multumesc ca existi!

4 comments:

Anonymous said...

mah oamenii cauta starea aia de fericire de lunga durata. e ok sa fii bucuros si asa, cu picatura, dar in general vrem ceva pe termen lung, si ceva durabil si sigur, nu care dispare dupa cateva ore sau zile. d'aia oamenii se grabesc sa gaseasca acel ceva si trec ca trenu` pe langa "lucrurile marunte" ;))

Anca said...

Alexandra, ai dreptate, insa cu totii stim ca un pic, c-un pic, c-un pic, c-un pic fac un intreg. E ca si cum ai desface o portocale pe felii, si le-ai "presara" pe un drum. Ele, adunate, la un moment dat pe aceasta carare, vor face un intreg, intreg ce poate reprezenta chiar viata . :)

LEBADA said...

adevarat... , doar ca eu nu am lift:(... well.. pai congrats... buna ideea... nu-ti vazusem blogu' pan acu'... da' nu imi pare rau ca l-am vazut:)... multa inspiratie:D si spor la trebi:P

Anca said...

merci Lebada. si tie iti urez spor la lucru, si sper sa ai parte de cat mai multe momente frumoase. succes(e)!