Sunday, April 14, 2013

Dragă Mare

Dragă Mare,

*Când m-am apucat să îți scriu aceste rânduri m-am simțit exact ca un novice plin de emoții, cu inima bătându-mi haotic în piept, cu părul zburlit pe mâini și cu pielea ca de găină.*
În sfârșit mi-a luat inima în dinți pentru a-ți spune ceea ce simt pentru tine. Trebuie să știi! Nu mă interesează cu câți nudiști faci baie, nici cu câți oameni faci lucruri dubioase, fie că sunt femei sau bărbați. Ești nonconformistă, știu. Nu îmi pasă că timp de câteva luni pe an ești indispusă, nervoasă, colerică, de-a dreptul spumoasă și furioasă. Ești femeie, te înțeleg. Te accept cu bune și cu rele, pentru că tot tu ești cea care mă calmează. Ești cea care ne înțelege pe toți, ești și bună și rea, iar atunci când ești bună, faci lucruri mărețe să se întâmple, și ne lași să plecăm cu amintiri pe care le păstrăm ani de zile. Crede-mă, nu exagerez, sunt milioane de oameni pe planeta asta care m-ar susține.
Sună ciudat ceea ce îți spun, par un copil răzgâiat ce ajunge pentru prima oară la sânu-ți și îi prinde gustul, fără să își mai dorească vreodată să plece. Zău, ești minunată! Cel mai probabil ți s-a mai spus, dar eu nu am îndrăznit până acum să ți-o zic.
Avem secrete știute doar de tine, de mine dar și de alții. Ești incredibilă cum poți ține minte atâtea povești, întâmplări, gânduri, trăiri, sentimente de la zeci, mii, sute de mii, milioane și chiar miliarde de oameni. Nu știu cum o faci, ceea ce mă face să par de-o stângăcie ieșită din comun.
Nu știu câți oameni vor să îți cunoască secretul și puterea magică, poate că ai un praf cu particule sclipitoare ce te ajută să ne vrăjești ca să ne destăinuim ție, ca tu mai apoi să ne strângi visele în borcane, perle și scoici pe care să le depozitezi pe fundu-ți nisipos.
M-am pierdut printre propriile-mi gânduri pe care voiam să ți spun, mă bâlbâi în gând iar mâinile-mi tremură pe tastatură.
Cred că cel mai mult voiam să îți spun că apreciez ceea ce faci pentru noi, muritorii de rând. Îți mulțumesc că mă faci să zâmbesc de fiecare dată când te văd, îți mulțumesc pentru libertatea pe care mi-o oferi, pentru încurajările oferite prin valuri și pentru amintirile pe care le creăm împreună. Cu tine am reușit să iau decizii, mi-ai dat puterea să fac lucruri pe care nu le-aș fi făcut în mod normal, m-ai ajutat să ies din zona-mi de confort și să cunosc lucruri și oameni minunați! Acum mă înțelegi? De când mi-a fost dat să te cunosc, sunt un alt om! Ești magnifică, pe cuvânt!


P.S. : abia aștept să ne revedem anul ăsta! Promit că o să te vizitez, nu fii nerăbdătoare!

No comments: